22 Ocak 2014 Çarşamba

Kitap: Dedektif Kurukafa - Ateşle Oynama


      Derek Landy'nin yazmış olduğu Dedektif Kurufaka serisinin ilk iki kitabını okudum ve gayet eğlenceli buldum.
      1. Kitap - Dedektif Kurukafa
      2. Kitap - Ateşle Oynama

      Toplamda 9 kitap. 10 da olabilir, emin değilim. Ama en az 9 kitap var, ondan eminim. Genç okurlara yönelik yazılmış olduğundan anlatımı sade. İnce ince detay, sayfa sayfa betimleme beklemeyin yani. Ama eğlenceli, akıcı. Şöyle bir bakayım diye kitabı elime aldığımda ellinci sayfaya gelmişim.
      Olayları genellikle Valkyrie'nin gözünden takip ediyoruz. Kendisi bildiğimiz dünyanın sıkıcılığından bunalmış 12 yaşlarında bir kız. Ünlü bir yazar olan amcasının ölümüyle Dedektif  Kurukafa ile tanışıyor. Sonra da sıkılmaya dahi vakit bulamıyor. Bir yandan Büyücülerin heyecan dolu dünyasını tanımaya uğraşıyor, bir yandan da kötü adamları kovalarken hayatta kalmaya çalışıyor. Dedektifin çırağı olmak kolay bir iş değil. Dedektif Kurukafa da bunu kolaylaştırmak için pek bir şey yapmıyor. Ama Valkyrie kararlı, okul ve ev arasında gidip geldiği o sıkıcı dünyaya geri dönmeye hiç niyeti yok. Diğer çırakların başına neler geldiğini öğrenmek bile onu vazgeçirmiyor.
      İkinci kitapta kahramanlarımız hapishaneden kaçan zeki ve çok güçlü bir büyücü olan Baron Vengeous'u durdurmaya çalışıyorlar. Bir bakışıyla adamı paramparça ederek öldürebilen birini durdurmak kolay değil elbette. Kana susamış vampirleri ve kafadan çatlak adamları da unutmamak lazım.
      Güçlü bir büyücü olan Dedektifimiz kitaptaki en eğlenceli karakter. Şakacı, egoist, her lafa bir cevabı var. Çok fazla görünmüyor, ama Yaytopuklu Jack'i de okumak keyifliydi. Ve sayfaların arasında daha bir çok renkli karakter bizleri bekliyor.
      Kitap kapakları şimdiye değin gördüğüm en güzel kapaklar. Renkli, fakat karanlık gizemlerle dolu bir dünyayı başarıyla yansıtıyor.  Özellikle ciltli olanları pek bir afili duruyor.
      Duyduğuma göre bu serinin filmi de yapılacakmış. Merakla bekliyorum. Umarım kitabın o karanlık yönünü de göz ardı etmeden güzel bir yapım ortaya koyarlar. Açıkçası kitapları okurken hep, bu seri yetişkinler için yazılsaymış nasıl olurmuş acaba, deyip durdum.
      Sonuç olarak birbirinden ilginç karakterlerle dolu, güzel bir macera kitabı okumak için bu kitaplar iyi bir fırsat.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben de okudum. Çok beğendim. Fakat bence 7 den yetmişe herkes okuyabilir. :) Güzel olmuş